Piskesmæld

Kranio Sakral Terapi til behandling af piskesmæld

Piskesmæld – blot psykisk?

Piskesmæld også kaldet whiplash – er ofte svær at se eller bevise. Der er mange i dag, der må kæmpe mod diverse symptomer på et piskesmæld. Ofte blir’ et piskesmæld slet ikke anerkendt af lægen, og ens omgivelser kan ikke forstå det. Der er jo intet at se!

Et traume

Har man været ude for et traume fx blevet kørt ind i bagfra af en bil, er faldet eller fået noget i hovedet, så kan man have fået en skade i nakken. Ofte er de øverste nakkeled blevet trykket eller forskubbet, og det giver adskillige og mangeartede negative symptomer.

Symptomer

Man kan måske ikke længere koncentrere sig om at læse eller tilegne sig ny viden. Mange har svært ved at huske og være tilstede. Problemer med at se tv eller anden form for skærm. Måske mister man smags- eller lugtesans. Selvfølgelig har mange nakkesmerter, hovedpine eller svimmelhed. Det psykiske påvirkes også så fx modløshed eller depression kan forekomme. Grunden er jo at hele kroppen er i stress, fordi der er lukket fra nakken op til hjernen.

Blid behandling

Jeg arbejder meget blidt med piskesmæld. Denne blide behandling får kroppen til at kunne slappe af og i stedet for at føle sig truet, åbner op og tager imod.

Kontakt Kranio Sakral Terapeut Heidi Rønne