Kæbespændinger

Kæbespændinger hænger sammen med nakken

Kæbespændinger lider mange af os af. Kommer der en klient med kæbespændinger, er der igen både det fysiske og psykiske aspekt.

Kæben hænger sammen med nakken og således spændinger der. Men ofte må man også kigge på, hvilken person klienten er. Er man en der bekymrer sig meget – en der bider tænderne sammen – eller bider noget i sig? Gør man det måske i søvne – er kroppen i stress?

Kæbeled

Igen ser jeg på det hele menneske. Løsner helt sikkert op i nakkeled, og selvfølgelig også i kæbeleddet – både indvendigt og udvendigt. Det er meget forløsende at blive arbejdet på inde i munden. Spændinger i kæbeled, i tænder og ganen løsnes op. Både kæbe, mund og ansigt føles lettet bagefter. Det foregår selvfølgelig med handsker og er ikke mere grænseoverskridende end at være ved tandlæge.

Unge med bøjle

Mange unge der i dag har bøjle på tænderne, hjælper jeg af med spændinger. Her er det især nakken de døjer med, idet kæben bliver fikseret af en bøjle, og dette påvirker nakken negativt.

Ansigtsmassage

Det er også vigtigt, at ansigtets nerver ikke er klemte. Derfor arbejder jeg også meget på at afspænde ansigtsnerverne – dvs. en dejlig ansigtsmassage.

Har du spørgsmål kontakt Kranio Sakral Terapeut Heidi Rønne